Tévedés, hogy semmit nem hoz a bankbetét – megtaláltuk a legjobb kamatokat

23 aug

Tévedés, hogy semmit nem hoz a bankbetét – megtaláltuk a legjobb kamatokat

Rettenetesen alacsonyan vannak a betéti kamatok jelenleg Magyarországon, de még mindig elérhető olyan ajánlat, amely 2% fölötti kamatot fizet egy éves lekötésre. Megnéztük, melyek jelenleg a legjobb elérhető betéti kamatok, ha egymillió forintot akarunk egy évre lekötni.

Más feltételekkel is megnézheted a legjobb elérhető betéteket a Pénzcentrumkalkulátorának segítségével.

Miközben az MNB adatai szerint jelenleg az átlagos forintos éven belüli betéti kamat mindössze 0,34% az éven túli pedig 1,07%.

Vannak még olyan pénzintézetek Magyarországon, amelyek ennél sokkal jobb kamatot fizetnek a betéteinkre:

  • A legjobb lekötött forintbetéti kamatot jelenleg az NHB bank fizeti egymillió forintos egyszeri lekötésre, az éves kamatláb 2,1%, míg a termék EBKM-mutatója 2,13%. Ez a konstrukció egyébként 100 ezer és 5 millió forint közti lekötés mellett érhető el, 5 millió és 30 millió között már 2,15%-ot fizetnek, míg kétéves lekötés esetén a kisebb összegre is 2,25% jár. Az ismétlődő betétlekötés csak 1,25%-ot fizet.
  • Ezt követi a Gránit Bank konstrukciója, amely szintén 2,1% betéti kamatot fizet, de csak ha TBSZ-en kötjük le a pénzünket. Ha TBSZ-es feltétel nem teljesül, “csak” 2%-os kamatot fizet a bank a betétre.
  • A korábban “csúcstartó” BNP Paribas 1,6%-os kamatot fizet erre a lekötésre – ezzel kapcsolatosan azonban mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a betétbiztosítását a francia betétbiztosítási alap (FGDR) végzi.
  • A negyedik legjobban kamatozó betét a Porsche Banknál elérhető, az úgynevezett “Teleforint” számla 0,9%-ot fizet egy éves lekötésre és periodikus lekötésekre is.
  • Az ötödik legjobban kamatozó betét az Oberbanknál elérhető, itt 0,8%-ot kapunk egy éves lekötésre.

 

Forrás: http://www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/tevedes_hogy_semmit_nem_hoz_a_bankbetet_megtalaltuk_a_legjobb_kamatokat.5.260129.html

Válasz vagy Hozzászólás