GYIK

Gyakran ismételt kérdések és válaszok

Az oldalon a legtöbbször előfordult kérdésekre kaphat választ, ami talán Önt is érdekelheti
Tisztázott tulajdonos(ok), célok, tevékenységek mellett 2-3 nap
Nem, de aki ÁFA alany, annak kötelező
A cégkapu egy olyan biztonságos, hiteles tárhely, amely lehetővé teszi, hogy a hivatalos levelezés a postai szolgáltatások helyett elektronikus úton történjen. Ennek során biztosítja a kézbesítés igazolhatóságát, vélelmezhetőségét.
A szervezetek és az elektronikus ügyintézést biztosító szervek a cégkapun keresztül vehetik fel egymással a kapcsolatot, küldhetnek és fogadhatnak egymás között hivatalos leveleket, küldeményeket.
Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény alkalmazásában elektronikus ügyintézést biztosító szervek többek között: az államigazgatási szervek, a helyi önkormányzat, a törvény vagy kormányrendelet által közigazgatási hatósági jogkör gyakorlására feljogosított egyéb jogalanyok, az Országos Bírósági Hivatal és a bíróságok, az alapvető jogok biztosa, az ügyészség, a közjegyzők, a bírósági végrehajtók, a hegyközségek kivételével a köztestületek, a közüzemi szolgáltatók.
Tehát várhatóan a fenti szervekkel történő hivatalos levelezés történik majd a cégkapun.
(forrás: Adózóna)
Föszabály szerint 27 %, de van 18 % és 5 % mértékű is
9 %, de figyelemmel kell lenni arra, hogy ekkor még nincs a tulajdonos birtokában a nyereség, az további adófizetési kötelezettséget keletkeztet.
Mindent :
• az Ügyfél által kiállított (kimenő) számla 2. másolati példányára van szüksége, amennyiben készpénzzel ki van egyenlítve, a bevételi pénztárbizonylat első példánya fog kelleni.
• A bejövő készpénzes és átutalásos számlákra van szükség, mindent eredeti példányban, az áfa ugyanis csak ebben az esetben igényelhető vissza.
• Kötelező alapbizonylata a könyvelésnek az összes bankkivonat, még akkor is, ha azt gondolnánk, csak bankköltség van rajta.
• Ezenkívül aláírva kellenek majd a bérjegyzékek. Szükség lesz még a meglévő szerződésekre, kompenzáló levelekre.

Kérdése van? Küldje el most!